2410 541515 | info@lfcmed.gr

Ιστορία Ίδρυσης της εταιρίας

Η Larisa Face Cover είναι βιομηχανία παραγωγής χειρουργικών μασκών 3ply TYPE II μίας χρήσης. Ιδρύθηκε στις 26 Μαρτίου του 2020 από δύο επιχειρηματίες «γέννημα - θρέμμα» του Θεσσαλικού κάμπου. Μαζί ένωσαν τις δυνάμεις τους και «γεννήθηκε» η Larisa  Face Cover στην «πρώτη γραμμή» της μάχης της μάσκας. Ο Γιάννης Τσερέπας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lariplast SA και ο Αχιλλέας Νταβέλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Animus, αποφάσισαν με το δικό τους τρόπο να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της Υγειονομικής Κρίσης κατασκευάζοντας χειρουργικές μάσκες με αποδοτικότητα φιλτραρίσματος  ιών (Bacterial Filtration Efficiency) >98%. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε μια υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα που εξειδικεύεται στην παραγωγή χειρουργικών μασκών σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 25 Ημερών. Πρόκειται για την 1η καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής χειρουργικών μασκών και α ύλης αυτών (φίλτρο Melt Blown) στην Ελλάδα και μία από τις ελάχιστες παγκοσμίως.

Η Larisa Face Cover δημιουργήθηκε με σκοπό να προμηθεύσει το πολύτιμο αυτό Ιατροτεχνολογικό Υλικό -Ελληνικής Παραγωγής- τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά. Ο χρόνος ήταν εκτός οποιωνδήποτε «λογικών» επιχειρηματικών δεδομένων. Κάτι λιγότερο από ένας μήνας. Και η εξωτερική χρηματοδότηση, ακριβώς για τον ίδιο λόγο, αδύνατη. Με υπερπροσπαθεια, στρατηγική και όραμα κατάφεραν να στήσουν γραμμή για 300.000 μάσκες την ημέρα, ή συνολικά 9.000.000 μάσκες τον μήνα. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης τον Σεπτέμβριο του 2020  η παραγωγική δυναμικότητα έφτασε  στις 60.000.000 μάσκες τον Μήνα.

Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την παραγωγή χειρουργικών μασκών TYPE II & TYPE IIR, προσδίδοντας περισσότερη ασφάλεια στους χρήστες των μασκών και ένα προϊόν Made in EU, με όλα τα ανάλογα πιστοποιητικά.

Στόχος μας είναι να γίνουμε η μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη παραγωγή μασκών στην Ευρώπη αλλά και να αυξήσουμε σταδιακά την γκάμα της παραγωγής μας, προσθέτοντας νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που μέχρι σήμερα εισάγονται στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη από τρίτες χώρες.